top of page
Light and Shadow

Naši partneri

Carrier

1902. godine, Willis Carrier je dizajnirao prvi moderni klimatizacijski sistem, pokrenuvši industriju koja je iz temelja poboljšala način na koji živimo i radimo. Danas Carrier korporacija posluje kao svjetski lider u rješenjima za grijanje, klimatizaciju i hlađenje visoke tehnologije. 

Carrier ima dugu povijest u BiH, te se u Titovom bunkeru u Konjicu još uvijek nalazi Carrier chiller instaliran 1972. (posljednja fotografija).

TOSHIBA

Početak TOSHIBA korporacije datira još iz prošlog stoljeća iz vremena industrijalizacije Japana. 1939 su proizvođač rasvjete (Tokyo Electric Company) i proizvođač visokonaponske opreme (Shibauro Electric Company) udružili snage i osnovali TOKYO SHIBAURO ELECTRIC COMPANY. Čak i tada, nadimak za kompaniju je bio TOSHIBA. Naziv je službeno promijenjen 1978. 

Sauter

Osnovan 1910. u Švicarskoj, Sauter je vodeći svjetski proizvođač rješenja za tehnologiju automatizacije. Proizvodi hardver i softver za regulaciju i kontrolu sistema grijanja, ventilacije i klimatizacije. Asortiman proizvoda uključuje regulatore, sobne senzore, termostate i ventile. 

Carrier logo

Breakfast
Ideas

Bez naslova.png
TOSHIBA 1_edited.png

Breakfast
Ideas

Sauter

Breakfast
Ideas

bottom of page